Welkom in Wisembach, een aangenaam verblijf in ons kleine dorpje in het hart van de Belgische Ardennen!

Caroline & Thierry heten u welkom op hun domein gelegen in een rustig gehucht, omgeven door bossen, weiden en beekjes. Hun comfortabele gîtes, geheel door henzelf gerenoveerd, bieden u een moment van sereniteit midden in de natuur.

Belgisch Luxemburg en zijn bewaarde natuurlijke authenticiteit is voor de helft bedekt door bossen, een groot aantal attracties nodigen u uit om een uitzonderlijke omgeving, een uniek erfgoed, originele musea, gepassioneerde ambachtslieden, outdoor activiteiten te ontdekken.

Wisembach ligt in de gemeente Fauvillers, die op het Ardense plateau ligt aan weerszijden van de groef die de Sûre erdoorheen trekt, in het centrum van het natuurpark Haute-Sûre.
Het telt 13 dorpen, genesteld aan de rand van het bosmassief van Anlier, en is een plaats waar het leven goed is: schone dorpen en gehuchten, versierd met bloemen of verlicht met Kerstmis, wilde paden langs de Sûre en de Strange, verdwijnend in het hart van de bossen, de rust van een landelijke en neo-landelijke bevolking die weet hoe ze haar omgeving moet respecteren... Dit zijn de elementen die een echte uitnodiging zijn om ons te ontdekken.

In een prachtig landschap dat zich uitstrekt van heuvels tot valleien, afgewisseld door zacht beboste reliëfs en diepe inkervingen uitgeslepen door de Sûre en haar zijrivieren, ligt Fauvillers bezaaid met vredige dorpjes en gehuchten die een geheel eigen levenskunst hebben weten te bewaren. Liefhebbers van ware ontspanning ontdekken er uitgestrekte ongerepte natuurgebieden: een decor voor imago-jagers die zowel in de winter als in de zomer een uitzonderlijk rijke fauna en flora kunnen opsporen.

« Fauvillers, Memory of the offensive of December 1944 ": you will discover beautiful landscapes, a large religious and architectural heritage, forests, wild nature, legends, priest's gardens, old wash houses, a hydraulic mill for the production of spelt flour and the pure tradition of craft markets.
Als onderdeel van het natuurpark van de Haute-Sûre (80.000 hectare, geclassificeerd als "Natura 2000"), zijn Fauvillers en omgeving een paradijs voor wandelaars geworden. Te voet, op de fiets, met de auto of de motor, te paard of op een ezel, laat u meevoeren door de betovering van de kleine verlaten bospaadjes langs de Sûre en de Strange, de kapelletjes, de vijvers en de rivieren... al deze elementen zullen u verleiden. Gemarkeerde wandel- en fietsroutes: 120 wandelingen te ontdekken voor alle niveaus!

Het Domaine d'Oisefagne, gelegen in het hart van de gemeente, biedt een wandeling die het hele jaar door toegankelijk is. Het biedt iedereen de gelegenheid om uit te waaien, nieuwe energie op te doen in contact met de natuur, maar ook om te leren, te ontdekken, te verkennen, te spelen en te dromen.
De Civilian Memory Walk neemt u mee terug naar het dagelijks leven van veel burgers tijdens de Slag om de Ardennen in de winter van 1944-45 door middel van panelen verspreid over de dorpen.

To do
  • Honderden kilometers bewegwijzerde wandelingen en fietstochten
  • Bezoek veel toeristische attracties in de buurt
  • Het groene bos en de rivieren nodigen uit tot een wandeling
  • Ontdek het erfgoed en ongewone plaatsen in alle seizoenen
  • Groothertogdom Luxemburg op enkele kilometers afstand